Hozzávalók
- 80 ml kávé
- 60 ml + 50 ml + 50 ml tej
- 2 teáskanál holland kakaópor
- 2 rúd Carambar (Franciaországban értékesített karamella rúd)*
Elkészítés
- A Carambar rudat vágja kis darabokra és helyezze őket egymástól 10 cm-es távolságban sütőpapírral bélelt sütőlapra, majd olvassza 180 °C-os sütőben körülbelül 8 percen keresztül. Vegye ki a sütőlapot a sütőből, várjon 30 másodpercig, majd szedje le az így kapott kis lemezkéket.
- Egy kis lábasban olvassza fel a fennmaradó Carambar rudat 50 ml tejben.
- A forró tej funkció segítségével pohárban vagy csészében melegítsen meg 60 ml tejet, adja hozzá a kakaóport és keverje össze.
- Öntse a kávét a forró csokoládéba.
- A fennmaradó 50 ml tejet habosítsa fel és tegye bele a Carambar-os tejet.
- A habot vigye fel a kávéra.
- Díszítse a Carambar lemezkékkel .
Tippek
A francia Carambar rudak puha tejkaramellával helyettesíthetők.