Csokoládés és Carambar kávé

  • Személyek száma1
  • NehézségKönnyű
  • Elkészítési idő

Hozzávalók

  • 80 ml kávé
  • 60 ml + 50 ml + 50 ml tej
  • 2 teáskanál holland kakaópor
  • 2 rúd Carambar (Franciaországban értékesített karamella rúd)*

Elkészítés

  • A Carambar rudat vágja kis darabokra és helyezze őket egymástól 10 cm-es távolságban sütőpapírral bélelt sütőlapra, majd olvassza 180 °C-os sütőben körülbelül 8 percen keresztül. Vegye ki a sütőlapot a sütőből, várjon 30 másodpercig, majd szedje le az így kapott kis lemezkéket.
  • Egy kis lábasban olvassza fel a fennmaradó Carambar rudat 50 ml tejben.
  • A forró tej funkció segítségével pohárban vagy csészében melegítsen meg 60 ml tejet, adja hozzá a kakaóport és keverje össze.
  • Öntse a kávét a forró csokoládéba.
  • A fennmaradó 50 ml tejet habosítsa fel és tegye bele a Carambar-os tejet.
  • A habot vigye fel a kávéra.
  • Díszítse a Carambar lemezkékkel .

Tippek

A francia Carambar rudak puha tejkaramellával helyettesíthetők.