Hozzávalók
- 200 ml hideg kávé
- 40 ml hideg eszpresszó
- 100 ml hideg tej
- 10 ml agávészirup vagy 2 teáskanál kristálycukor
- 30 ml kávélikőr
- 50 ml habtejszín 30-50% zsírtartalommal, (hőkezelt UHT)
- 10 ml csokoládészirup
Elkészítés
- Egy nappal a fogyasztás előtt készítse el a kávés jégkockákat: 200 ml hideg kávét adagoljon jégkockatartóba, majd tegye a fagyasztóba.
- Másnap öntse turmixgépbe az eszpresszót, adja hozzá a kávés jégkockákat, agávészirupot, kávélikőrt és a tejet.
- Keverje 15-20 másodpercig, majd öntse az italt pohárba.
- A habtejszínt verje lágy habbá és díszítse vele az italt.
- Végül csurgasson rá csokoládészirupot.