Hozzávalók
- 80 ml kávé
- 50 ml erős alkohol, például rum, calvados vagy whisky
- 1 teáskanál világosbarna cukor
- 1 kezeletlen narancs lereszelt héja
- 1 vaníliarúd
- 1 kardamom
- 1 rúd fahéj
- 100 ml habtejszín 35% zsírtartalommal (hőkezelt UHT)
- 1 teáskanál holland kakaópor
Elkészítés
- Egy kis lábasban közepes hőmérsékleten melegítse össze az alkoholt és a cukrot. Adja hozzá a fűszereket és a reszelt narancshéjat. Fedje le és hagyja állni körülbelül 20 percig, majd szűrje le az ízesített alkoholt és dobja ki a fűszereket.
- Az alkoholt újra melegítse fel és öntse pohárba, majd öntse rá a kávét.
- A habtejszínt verje lágy habbá és kanalazzon egy réteget az ital tetejére.
- Szórja meg kakaóporral.
Tippek
Az ízesített alkohol előre is elkészíthető. Helyette használhat ízesített rumot is.