Kávé és Zabaglione speculoos

  • Személyek száma4
  • NehézségKözepes
  • Elkészítési idő

Hozzávalók

  • 150 ml kávé
  • 4 tojássárgája
  • 80 g cukor
  • 6 speculoos (holland fűszeres száraz keksz)

Elkészítés

  • Készítse el a kávét.
  • A kávét öntse egy fém vagy üveg keverőtálba, adja hozzá a tojássárgákat és a cukrot, majd alaposan keverje el.
  • Helyezze a keverőtálat egy vízzel teli lábasra, úgy, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, majd közepes lángon egy habverővel folyamatosan keverve addig gőzölje, amíg kb duplájára nem nő a keverék űrtartalma, és megfelelő állagú zabaglione krém nem lesz belőle.
  • A zabaglione krémmel félig töltse meg a poharakat, szórja meg darált speculoos száraz keksszel, majd kanalazza rá a maradék krémet.
  • Azonnal szolgálja fel.