Kávé granita

  • Személyek száma4
  • NehézségKönnyű
  • Elkészítési idő

Hozzávalók

  • 250 ml kávé
  • 30 g kristálycukor
  • 1/2 teáskanál kávémasala (fahéj, bors, likőr, vanília stb.) vagy kínai ötfűszer keverék (bors, ánizs, fahéj, szegfű és édeskömény)

Elkészítés

  • A friss forró kávét öntse keverőpohárba, adja hozzá a cukrot és kávémasalát vagy ötfűszer keveréket, és keverje addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne.
  • Öntse a keveréket egy kicsi, mély négyszögletű tepsibe vagy üvegtálba és tegye fagyasztóba.
  • Hagyja 2-3 órán át szilárdulni, óránként keverje meg egy villával, hogy kávé ízű jégkását kapjon.
  • Nagyon hidegen szolgálja fel, érdemes a tálalópoharakat is előhűteni. Tökéletes kávés ínyencség.

Tippek

A granitát akár több nappal előre is elkészítheti, felszolgálás előtt egy villával keverje össze.