Hozzávalók
- 250 ml kávé
- 30 g kristálycukor
- 1/2 teáskanál kávémasala (fahéj, bors, likőr, vanília stb.) vagy kínai ötfűszer keverék (bors, ánizs, fahéj, szegfű és édeskömény)
Elkészítés
- A friss forró kávét öntse keverőpohárba, adja hozzá a cukrot és kávémasalát vagy ötfűszer keveréket, és keverje addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne.
- Öntse a keveréket egy kicsi, mély négyszögletű tepsibe vagy üvegtálba és tegye fagyasztóba.
- Hagyja 2-3 órán át szilárdulni, óránként keverje meg egy villával, hogy kávé ízű jégkását kapjon.
- Nagyon hidegen szolgálja fel, érdemes a tálalópoharakat is előhűteni. Tökéletes kávés ínyencség.
Tippek
A granitát akár több nappal előre is elkészítheti, felszolgálás előtt egy villával keverje össze.