Hozzávalók
- 250 ml tej
- 250 ml zsíros habtejszín
- 1 kanál cikória levél
- 2 lapzselatin (vagy 1,3 g agar-agar növényi zselatin)
- 1 lapzselatin (vagy 0,75 g agar-agar növényi zselatin)
- 150 g kristálycukor
- 250 ml kávé
Elkészítés
- Készítse el a kávét.
- A lapzselatint áztassa egy tálka hideg vízbe, hogy megpuhuljon, majd kézzel csavarja ki a lapokat és habverővel keverje a még forró kávéba. Öntse az elkészített keveréket döntött poharakba. Tegye a poharakat megdöntve a hűtőbe, hogy így dermedjen meg bennük a kávés zselé.
- Egy kis lábasban melegítse fel a habtejszínt, majd adja hozzá a cikóriát. Körülbelül 10 percig áztassa, majd szűrje le.
- Az ízesített tejszínhez adja hozzá a kristálycukrot.
- Áztassa be a maradék két lapzselatint, majd habverővel keverje a még meleg cikóriás tejszínhez. Hagyja kihűlni.
- A poharakat vegye ki a hűtőből. Állítsa fel őket függőlegesen és öntse a ferde kávézselére a tejszínes keveréket.
- Ismét tegye hűtőbe, amíg meg nem dermed, majd hidegen szolgálja fel.
- Ez a desszert egy nappal korábban is elkészíthető.