Kávés Panna Cotta

  • Személyek száma4
  • NehézségKönnyű
  • Elkészítési idő

Hozzávalók

  • 250 ml tej
  • 250 ml zsíros habtejszín
  • 1 kanál cikória levél
  • 2 lapzselatin (vagy 1,3 g agar-agar növényi zselatin)
  • 1 lapzselatin (vagy 0,75 g agar-agar növényi zselatin)
  • 150 g kristálycukor
  • 250 ml kávé

Elkészítés

  • Készítse el a kávét.
  • A lapzselatint áztassa egy tálka hideg vízbe, hogy megpuhuljon, majd kézzel csavarja ki a lapokat és habverővel keverje a még forró kávéba. Öntse az elkészített keveréket döntött poharakba. Tegye a poharakat megdöntve a hűtőbe, hogy így dermedjen meg bennük a kávés zselé.
  • Egy kis lábasban melegítse fel a habtejszínt, majd adja hozzá a cikóriát. Körülbelül 10 percig áztassa, majd szűrje le.
  • Az ízesített tejszínhez adja hozzá a kristálycukrot.
  • Áztassa be a maradék két lapzselatint, majd habverővel keverje a még meleg cikóriás tejszínhez. Hagyja kihűlni.
  • A poharakat vegye ki a hűtőből. Állítsa fel őket függőlegesen és öntse a ferde kávézselére a tejszínes keveréket.
  • Ismét tegye hűtőbe, amíg meg nem dermed, majd hidegen szolgálja fel.
  • Ez a desszert egy nappal korábban is elkészíthető.