Kávés brownie

  • Személyek száma12
  • NehézségKönnyű
  • Elkészítési idő
  • Főzési idő

Hozzávalók

  • 40 ml eszpresszó
  • 125 g vaj
  • 75 g minőségi étcsokoládé
  • 150 g világosbarna cukor
  • 2 tojás
  • 70 g finomliszt
  • 80 g apróra vágott dió vagy mogyoró
  • 20 g vaj + 20 g kristálycukor a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés

  • Gőz fölött olvassza meg a csokoládét és a vajat, adja hozzá a kávét és alaposan keverje össze.
  • Kézi mixerrel vagy egy habverővel keverje addig a tojássárgákat a cukorral, amíg világos és krémes állagú nem lesz a keverék. Ezt követően adja hozzá a lisztet.
  • Adja hozzá a felolvasztott kávés csokoládét és az aprított diót/mogyorót.
  • A keveréket öntse kivajazott és cukorral megszórt formába.
  • Süsse sütőben 200 °C-on körülbelül 20 percig. Tűpróbával ellenőrizze, hogy a brownie megsült-e már: akkor jó, ha a belseje még kissé folyós.
  • A sütőből kivéve hagyja teljesen kihűlni, majd felszeletelés előtt hűtse le a hűtőben.

Tippek

Crème anglaise vaníliaszósszal szolgálja fel.