Hozzávalók
- 40 ml eszpresszó
- 125 g vaj
- 75 g minőségi étcsokoládé
- 150 g világosbarna cukor
- 2 tojás
- 70 g finomliszt
- 80 g apróra vágott dió vagy mogyoró
- 20 g vaj + 20 g kristálycukor a sütőforma kikenéséhez
Elkészítés
- Gőz fölött olvassza meg a csokoládét és a vajat, adja hozzá a kávét és alaposan keverje össze.
- Kézi mixerrel vagy egy habverővel keverje addig a tojássárgákat a cukorral, amíg világos és krémes állagú nem lesz a keverék. Ezt követően adja hozzá a lisztet.
- Adja hozzá a felolvasztott kávés csokoládét és az aprított diót/mogyorót.
- A keveréket öntse kivajazott és cukorral megszórt formába.
- Süsse sütőben 200 °C-on körülbelül 20 percig. Tűpróbával ellenőrizze, hogy a brownie megsült-e már: akkor jó, ha a belseje még kissé folyós.
- A sütőből kivéve hagyja teljesen kihűlni, majd felszeletelés előtt hűtse le a hűtőben.
Tippek
Crème anglaise vaníliaszósszal szolgálja fel.