Hozzávalók
- 6 belga cikória
- 150 ml kávé
- 1 kezeletlen héjú narancs
- 1 kanál méz narancs ízesítéssel
- 20 g vaj
- leveles tészta (1 tekercs)
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
- Távolítsa el a cikória külső leveleit és vágja őket ketté.
- Egy serpenyőben olvasszon fel egy evőkanál vajat, tegye bele a cikóriákat vágott felükkel lefelé, majd sózza-borsozza őket ízlés szerint. Adja hozzá a mézet és hagyja enyhén karamellizálódni.
- Ezután reszelje hozzá a narancs héját, majd öntse fel a kávéval. A serpenyőt takarja le egy kör alakú sütőpapírral és közepes hőmérsékleten hagyja körülbelül 15 percig puhára párolódni a cikóriákat.
- Nyújtsa ki a leveles tésztát és vágjon ki belőle négy, 10-12 cm átmérőjű kört, a sütőformája méretétől függően.
- Bélelje ki a sütőformát a cikóriákkal, takarja le leveles tésztával, szúrkálja meg a tésztát egy villával, majd tegye 180 °C-ra előmelegített sütőbe kb 10-15 percre. Takarja le egy sütőpapírral, hogy a tészta ne duzzadjon meg.
- A sütési idő letelte után borítsa ki a tatin-okat a formákból és fogyassza salátával és lágytojással vagy tálalja köretként halakhoz.