Monte Bianco

  • Személyek száma1
  • NehézségKönnyű
  • Elkészítési idő

Hozzávalók

  • 80 ml kávé
  • 1 teáskanál gesztenyepüré
  • 20 ml tej
  • 50 ml habtejszín 35% zsírtartalommal, (hőkezelt UHT)
  • 10 ml Grand Marnier
  • 1 kezeletlen narancs lereszelt héja
  • 1 kandírozott narancshéj

Elkészítés

  • Fúvókával melegítse fel a tejet egy nagy csészében. Adja hozzá a gesztenyepürét és alaposan keverje össze.
  • Öntse bele a kávét.
  • A tejszínt ízesítse Grand Marnier likőrrel, majd verje habbá és kanalazza az ital tetejére.
  • A kandírozott narancshéjat vágja apró kockákra, szórja a tejszínhabra, végül reszeljen a tetejére narancshéjat.

Tippek

A tejszínhabot habszifonban is elkészítheti.